Избират до месец визия за столичния бул. "Дондуков"

12:44, 14 мар 17 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окончателният вариант за това как ще изглежда булевард "Дондуков" в София ще бъде избран до месец. Това съобщи заместник-кметът на София по транспорта Евгени Крусев по БНТ.

Близо половината от гласувалите в анкетата на сайта на Столична община граждани предпочита сегашната настилка от павета да бъде заменена  с асфалт. 

За ремонта на "Дондуков" има разработени три варианта за настилка, а анкетата, в която гражданите могат да изразят позиция, все още е активна на уебстраницата на общината. Правят се и обществени обсъждания, 

Централният столичен булевард ще бъде цялостно ремонтиран. Предвижда се на него да се изгради велосипедна алея, която да е отделена от пешеходци и транспорт.

По думите на Крусев идеята за еднопосочно движение на булеварда е резултат от задълбочен анализ. Въвеждането му ще изнесе част от трафика от центъра и пропускливостта на уличната мрежа в тази зона на града ще се увеличи.

Планира се бул. "Дондуков" да е еднопосочен в частта между бул. "Васил Левски" и Министерския съвет в западна посока, към "Люлин". В посока към Софийския университет движението ще се извършва по бул. "Цар Освободител".

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама