Николай Урумов влиза в ролята на Миташки в мюзикъла Оркестър без име 

12:24, 14 мар 17 / Култура 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-големите и обичани актьори на нашето време Николай Урумов е втората звезда в Оркестър без име – Мюзикълът, който ще бъде поставен на 1 ноември в „Арена Армеец“. Носителят на най-престижните театрални и филмови награди у нас ще влезе в ролята на възможно най-забавния и култов образ от любимия филм на поколения българи, а именно тази на Миташки, съобщиха от Moko Solution.

Според Борис Радев - режисьора на най-големия мюзикъл, правен някога у нас, незабравимият образ на собственика на ресторанта, в който четирите момчета, свързани от голямата си любов към музиката, започват да свирят, е идеален и изключително подходящ за невероятния актьорски талант на Николай Урумов. Благодарение на участието му в спектакъла, на сцената в „Арена Армеец“ ще оживеят и всички онези негови култови реплики, които българите обичат да цитират и до ден днешен. Една от тях е: „Другарката певица Рени!“

Николай Урумов има повече от 80 роли в български и чуждестранни филмови продукции и сериали, както и повече от 70 роли на театрална сцена и десетки в телевизионни програми. Актьорът е част от трупата на Народен театър "Иван Вазов", като освен там зрителите могат да го гледат и в постановки на Сатиричния театър, Младежкия театър и „Сълза и смях“. Урумов е играл на сцените на “Театър 199” и Армията, а също и на Пловдивския, Шуменския, Габровския, Търговищкия, Добричкия, Старозагорския, Русенския и Плевенския театър. В кариерата си до момента има 14 награди от международни театрални фестивали, пет номинации и е двукратен носител на "Аскеер", две номинации и носител на "Икар" (2004 г.) за ролята му на Маргариди в „Криворазбраната цивилизация“.

Оркестър без име – Мюзикълът е на 1-ви ноември 2017 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 20:00 часа. Билетите вече са в продажба и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна. Цена на билетите: от 30 до 70 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама