Бургаски митничари задържаха над 120 000 фалшиви дъвки с миньоните

12:02, 14 мар 17 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

121 200 опаковки дъвки с имитационни надписи и изображения на анимационни герои от филма „Миньоните“ е задържала Митница Бургас за нарушени права върху интелектуална собственост, съобщиха от там.

Пратката е пристигнала на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център“ в корабен контейнер със стоки от Китай,  декларирани като внос за България. Служителите от сектор „Оперативен контрол“ към отдел „Митническо разузнаване и разследване" (МРР) в Митница Бургас селектират контейнера за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че съдържанието на контейнера отговаря  на декларираните стоки по вид и количество, но 202 от колетите в контейнера съдържат 6060 кутии с общо 121 200 опаковки дъвки с имитиращи надписи и изображения на популярните герои от детския анимационен филм „Миньоните“.

Пратката с дъвки е задържана в изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения. Митница Бургас е сезирала за случая официалните представители в България на правопритежателя на търговската марка за установяване дали задържаните стоки са фалшиви. В получен официален отговор до Митница Бургас правопритежателят съобщава, че след направен анализ от тяхна страна е установено, че задържаните стоки с изображения на миньоните са фалшиви и са нарушени правата върху интелектуалната им собственост.

Дъвките подлежат на унищожаване под контрола на Митница Бургас, за сметка на правопритежателя на търговската марка.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама