Рок легендите „Назарет“ и „Енимълс“ ще свирят в Бургас

11:49, 14 мар 17 25 1180 Шрифт:
Автор:

Легендарните рок групи „Назарет“ и „Енимълс“ ще изнесат общ концерт в Бургас. Това става ясно от докладна записка на заместник-кмета Йорданка Ананиева, с която се иска местният парламент да завиши бюджета на общинското предприятие „Летен театър, фестивали и концерти“ за тази година, тъй като концертът не е предвиден в културната програма при приемането на Бюджет 2017 г. За организирането на събитието са необходими средства в размер на 40 000 лв., които ще бъдат покрити от приходите, реализирани от организацията на събитието.

Предложението за музикалното събитие е дошло в Община Бургас от английската продуцентска къща Alan Cottam Agency Ltd., която е заявила желание да включи Бургас в европейско турне с участието на Dan McCafferty – Nazareth & The Animals. По думите на Ананиева, привличането на световноизвестните имена би увеличило туристическия поток към Бургас в края на активния летен сезон. Концертът ще се състои на 19 август в Летния театър.

Дан Маккафърти е вокалист и един от основателите на британската рок група „Назарет“. С нея той има издадени 23 студийни албума и още няколко с изпълнения на живо. Групата е създадена в Шотландия през 1968 г. Най-големият ѝ хит е баладата „Love Hurts“, която е кавър на едноименната песен на групата The Everly Brothers.

„Енимълс“ е английска блус рок група, основана през 1962 г. в Нюкасъл ъпон Тайн. Тя е известна с характерния глас на вокалиста Ерик Бърдън, демонстриран в емблематичните им песни „The House of the Rising Sun“, „Please Don't let me be Misunderstood“, „See See Rider“, „We Gotta Get Out Of This Place“ и други. Групата се разпада през 1969 година, но на няколко пъти се събира отново за кратко през 70-те и 80-те години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама