Театър „Възраждане“ ни кани да надникнем в „Записки на един луд“

11:12, 14 мар 17 / Култура 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 15-ти март от 19:00 часа на сцената на софийския театър „Възраждане“, режисьорът Ованес Торосян ще ни представи своята версия на „Дневникът на един луд“ на Н. В. Гогол. Представлението е решено като моноспектакъл, а актьорът, който влиза в ролята на героя е Георги Гоцин. Специално участие ще има и Виктория Миланова.

Попришчин намира своята любов и губи разсъдъка си заради нея, изгубвайки се някъде между несправедливостта на реалността, в която живее, и нереалния свят, който създава. Неговият инстинкт да следва сърцето си го прави не "малък" човек, живеещ в голям свят, а "голям" човек, за когото светът е малък. Стихията на безумието, обзела Гогол, ни разказва една трагикомедия за любовта, която може да подлуди човека.“- казва режисьорът за представлението си и допълва:

Ценното на този опит по Гогол е, че той почти напълно обръща гръб на Машината и не злоупотребява с ”малкостта” на персонажа си. Напротив, мечтите му изглеждат още по-големи. Попришчин e такъв какъвто се очаква да бъде последният човек, останал да защитава надеждата.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама