Община Шабла предостави кола на полицията за 5 г.

11:04, 14 мар 17 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На последното си заседание общинските съветници в Шабла учредиха безвъзмездно право на ползване  за срок от 5 години на лек автомобил в полза на Районно управление полиция – Шабла, информират от местната администрация. През настоящата година Общината ще закупува и предоставя гориво за нуждите на превозното средство.

Кметът Мариян Жечев обясни, че автомобилът е закупен в средата на миналата година за нуждите на местната полиция. Така, според него, ще се повиши ефективността в работата на служителите.

Съветниците приеха още отчета на кмета на община Шабла за изпълнението на Програмата за управление през първата година от мандат 2015 – 2019 година. Отчетът за изпълнението на Програмата за развитие на туризма в община Шабла за 2015 – 2020 година за изминалата година също бе приет.

Жечев каза, че много са проблемите пред Общината, но продължава работата по придобиването на собственост на бившите къмпинги, защото ако дойде голям инвеститор, общината няма терен, който да му предложи. През настоящият летен сезон община Шабла отново ще предложи на своите гости тишина и спокойствие сред природата при т.нар. „бивакуване“.

Приет беше и отчетът за извършените дейности за 2016 година по изпълнението на Общинския план за подкрепа на интеграционните политика. Председателят на ОбС Шабла д-р Стоева разясни, че Общината работи с малцинствените групи в сферата на образованието, здравеопазването и обществената дейност.

Единодушно беше приет Общинския календар за културните изяви през 2017 година, финансирани от местния бюджет. Календарът беше допълнен с честването на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски, който ще се отбележи на 18 юли. По този повод ще бъде открит бюст-паметник на великия българин, „защото като българи сме длъжни да го направим“ – каза  д-р Йорданка Стоева.

Приемането на общинския календар за спортните изяви в община Шабла бе последната точка, по която разискваха общинските съветници. Стана ясно, че и двата календара са отворени и към тях могат да се добавят идеи, стига да се намери за тях финансиране.

Жечев каза, че новото за тази година тук ще бъде включването на лекоатлетически турнир в памет на Коста Василев – учител от Шабла, включен в календара на Българската федерация по лека атлетика. Той ще се проведе в края на април на градския стадион.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама