Кметът призова за активност при обсъждането на новостите за синя зона в Добрич

10:05, 14 мар 17 25 203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на Добрич Йордан Йорданов отправи апел гражданите да участват активно в общественото обсъждане на Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич. То продължава до 27 март и всеки гражданин може да прави своите предложения писмено или на място в Центъра за информационно обслужване. Може да пуска имейли с предложения на официалния електронен адрес на Общината.

Промени в Наредбата за организацията, безопасността на движението и дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на Община град Добрич предлага общинската администрация.

С нея се предвижда увеличаване на обхвата на „Синя зона“ в града, както и въвеждане на система за плащане с SMS.

Постоянното увеличаване на броя на автомобилите и интензивността на движението в града налага да се гарантират изпълнението на утвърдената организация на движение и спазването на реда за паркиране на определените за това места. С цел осигуряване на максимално ефективно използване на паркоместата в централната част на град Добрич, които са ограничени, предложението е обхватът на местата за платено паркиране да се увеличи.

Едната нова зона е по бул. „3 март“ – в участъка от ул. „Ген. Колев“ до пешеходната пътека в близост до Историческия музей. Другата е по бул. „Добруджа“ – от кръстовището с бул. „25 Септември“ до ул. „Отец Паисий“. Предвид това, че предложените участъци са централни пътни артерии с голям пътникопоток и автомобилен трафик се предлага там да се въведе платено паркиране „Синя зона“.

Предвижда се и внедряване на съвременни системи за таксуване, свързани с подобряване на обслужването и ефективността при паркиране чрез изпращане на кратко съобщение на мобилен оператор - SMS.

Очаква се промените да доведат до повишаване ефективността на предоставяните услуги и контролната дейност по спазване  разпоредбите на наредбата, както и до повишаване на качеството на предлаганите услуги, повишаване контрола на движение по пътищата на територията на община град Добрич.

Финансовите резултати, които се очаква да бъдат постигнати, са от събраните приходи от заплащането на цените при ползването на паркоместата, както и от реализирането на наказателните мерки, свързани с ползването на технически средства за принудително задържане тип “скоба“, които ще компенсират разходите по въвеждане на SMS-паркирането и изграждането и поддръжката на инфраструктурата на определените за паркиране места с въведен режим „синя зона“ - хоризонтална и вертикална пътна сигнализация, посочват още от областната администрация.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама