„Нефтохимик“ победи и дръпна в класирането на елита

09:42, 14 мар 17 / Спорт 25 292 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на „Нефтохимик“ продължава с прекрасното си представяне през 2017. Нафтата победи старозагорския „Верея“ с 1:0 в среща от 24 кръг на Първа лига и вече се намира на 11 място с актив от 26 точки. Единственото попадение бе дело на Георги Вълчев в 72-та минута.

Мачът започна със здрава битка в средата на терена. В 15-та минута „Нефтохимик“ имаше шанс да открие, но Галин Иванов стреля близо до страничната греда. В средата на първата част гостите от „Верея“ получиха шанс на два пъти да изпълнят пряк свободен удар в близост до Янко Георгиев, но и в двата случая Георги Андонов не затрудни бургаският вратар.

През второто полувреме отново преобладаваше битката и головите положения липсваха. В 65-та минута след грешка на Янко Георгиев пред гостите се откри възможност да открият, но след няколко рикошета топката кацна на напречната греда и излезе я аут. В 72-та минута стадион „Лазур“ изригна. Галин Иванов се възползва от зле подредената защита на старозагорци и изпълни бързо тъч, като намери перфектно Георги Вълчев. Той се оказа сам срещу Пламен Колев и много технично успя да го прехвърли и по този начин откри резултата. До края на мача „зелените“ успяха да задържат резултата и по този начин записаха четвърта победа в последните си седем мача.

В неделя „Нефтохимик“ приема варненския „Черно море“ в среща от 25 кръг. Мачът на стадион „Лазур“ е с начален час 15:00.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама