Зетят на Тръмп ще получи 400 млн. от сделка с китайска компания

09:21, 14 мар 17 / Свят 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сделката е на обща стойност от 4 млрд. долара, като според експерти с недвижима собственост тя е необичайно изгодна за сем. Къшнър. Споразумението между Kushner Companies и китайската Anbang Insurance Group оценява 41-етажният небостъргач на сумата от 2,58 млрд. долара, което е най-високата сума за една-единствена сграда в скъпия Манхатън, предаде БГНЕС.

Според съобщение на информационната агенция „Блумбърг“ Anbang има „тъмни връзки с китайския управляващ апарат“ и предишни нейни инвестиции в САЩ са предизвиквали притеснения за националната сигурност. Според медията сделката осигурява, освен чисти пари за Kushner Companies, така и акционерен дял в новото партньорство и рефинансиране на съществуващ ипотечен дълг в размер 1,14 млрд. долара.

Говорителят на Kushner Companies Джеймс Йолс е посочил, че самият Джаред Къшнър е продал своя дял в имота 666 Fifth Avenue, така че няма конфликт на интереси.

Къшнър, който е съпруг на голямата дъщеря на Тръмп Иванка, се оттегли от семейния бизнес в недвижимите имоти и издаването на списания, за да поеме поста на съветник на тъста си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама