Регулаторът проверява извънредно тока в Панчарево и Кокаляне 

08:09, 14 мар 17 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Комисията за енергийно и водно регулиране започва извънредна проверка на качеството на тока в района на софийските села Панчарево и Кокаляне. Причината са проблеми с качеството на доставяната електрическа енергия, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Двете села се намират на територията, обслужвана от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Проверката на регулатора трябва да установи спазва ли ЕРП-то издадената му от енергийния регулатор лицензия.

Инспекцията ще се проведе на място и по документи. Експертната група на регулатора ще провери всички постъпили жалби и сигнали в райониte за периода 01.01.2015 г. - 1 март 2017 г. zа чести изключвания, ниско напрежение и повредени уреди; za извършените през този период от „ЧЕЗ Разпределение България“ АД измервания на качеството на доставяната електрическа енергия; наличната информация от диспечерските дневници на дружеството за броя, времетраенето и причината за всички смущения на територията на с. Панчарево и с. Кокаляне.

Миналата седмица жители на Панчарево и Кокаляне блокираха движението по "Самоковско шосе". протестирайки срещу честото спиране на ток.Хората от месеци се оплакват, че електрозахранването спира по няколко пъти на ден. Това им носи загуби за стотици левове заради повредени електроуреди. Те не са получавали никакви компенсации.

След приключване на проверката, екипът по проверката ще изготви доклад, който комисията ще разгледа и ще обяви резултатите от него.

Ако се открият нарушения на лиценза, КЕВР ще наложи санкции. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама