Носителката на „Оскар” Патриша Аркет ще се бори с половата дискриминация в работната среда

03:04, 14 мар 17 / Любопитно 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Носителката на "Оскар" Патриша Аркет постави началото на ООН кампания, с която да се бори с широката ножица между заплатите на мъжете и жените по света, предаде БГНЕС. Амбицията на исландското правителство е подобно равенство да бъде постигнато до 2022 година.

"Жените не могат да чакат повече", каза американската актриса по време на Комисията по статута на жените към ООН, годишната женска конференция на съюза.

Междувременно олимпийската златна медалистка и футболна звезда Аби Уомбатч също изрази недоволство от половата дискриминация по отношение на възнаграждението във всички възможни професионални области. Тя изтъкна и че в спортните среди този проблем е най-дълбоко вкоренен, като подчерта че разговорите за пенсиите е много различен при мъжете и при жените спортисти.

Скорошно проучване на Международната организация на труда алармира, че пропастта между заплащането на мъжете и жените в света е толкова голяма, че ако не бъдат взети мерки ще са необходими поне 70 години, за да бъде тя премахната. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама