Литографии от Ватикана и шедьоври от Ренесанса в Дома на етносите

16:03, 08 мар 17 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Оригинални литографии от Ватикана, на които са изобразени Възкресение Христово и свадата между Ромул и Рем, са сред ценните експонати в Дома на етносите, подредени в изложба с творби от частната колекция на известният ценител на изкуството, бизнесмен и представител на италианската общност в Пловдив Давиде Кристиано.

Сред останалите творби, изложени в Ретро залата в Дома могат да се видят платна на неизвестни автори от Англия, Холандия и Италия, които датират от 17 и 18 век. Сред тях е и картина, изобразяваща мъчението на Иисус Христос, рисувана върху старинна мебел, портрет на Богородица, живописни платна от школата на Рубенс от XVI век и изображения на апостолите Петър и Павел от XVII. Тези шедьоври на изобразителното изкуство заедно с творбите на знаменити български художници пловдивчани могат да разгледат до 22 март. В арт залата на Дома гостите могат да  видят и оригинални картини и рисунки на Ангел Василев, Владимир Димитров - Майстора, Димитър Киров,  Димитър Казаков – Нерон, както и карикатури на Илия Бешков.

Давиде Кристиано предостави за експозицията 33 оригинални творби на големите творци oт личната си колекция, част от безценното културно наследство и на Пловдив. Изложбата ще остане  отворена за  посетители всеки делничен ден  от 11 до 17 ч. Тя се организира в подкрепа на етническата толерантност в най-стария жив град в Европа.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 RoVioky 03:40, 19 мар 21

Ремонт на вани

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама