Омбудсманът организира среща за безопасността за велосипедистите

15:18, 08 мар 17 25 567 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Омбудсманът Мая Манолова организира утре среща по проблемите на велосипедистите у нас. На нея ще бъдат обсъдени предложения за законови промени и спешни мерки за осигуряване на безопасна среда и условия за велосипедистите.

Миналата седмица членовете на клуб „Велосипеди“ сезираха Мая Манолова за катастрофата, при която загина един от най-добрите български колоездачи у нас Мартин Гачев, който бе пометен от тир на главен път 1-8. Колоездачите настояват за разумно поведение от всеки шофьор и прилагане цялата строгост на закона от страна на органите, отговорни за спазването му.  

От  клуб „Велосипеди“ предоставиха и стряскаща статистика, която показва, че през 2015 г. у нас са станали 428 произшествия с колоездачи. При тях 410 са ранени, а 29 са загинали. През 2016-а катастрофите с велосипедисти са 394, загиналите – 33, а ранените – 369 души.

Поканени да участват в срещата, която ще се състои в сградата на Омбудсмана, са Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на младежта и спорта,  Министерството на образованието и науката, Министерството на туризма, КАТ, Български колоездачен съюз, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Национална спортна база, Столична община, сдружения на колоездачи и др.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама