Обучават безплатно жени за шофьори в Столичния автотранспорт

13:29, 08 мар 17 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Безплатни курсове за жени – водачи в Столичния автотранспорт предлагат от Съюза на транспортните работници и Столична община. Целта е повече жени да имат възможност да повишат своята квалификация. Новината съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на кръгла маса "Жените в транспорта на България".

По предложение на столичния кмет работещите в столичния транспорт жени ще бъдат включени в програмата на общината за скринингово изследване за рак на млечната жлеза. Фандъкова припомни, че в програмата до момента са били включени учители и социални работници 

Пред участниците в кръглата маса столичният кмет Фандъкова акцентира на успешния диалог, които има със Съюза на транспортните синдикати и даде примери с реализирани политики. „Първите проекти, които осъществихме заедно, бяха свързани с повишаване на сигурността в превозните средства и срещу насилието над жени. Днес вече в голяма част от превозните средства има поставени камери, които да гарантират по-голяма сигурност както на пътниците, така и на водачите. Работата в столичния транспорт е отговорна и нелека и е важно жените да имат възможността да съчетават професионалното си развитие със семейните отговорности и личния живот", каза тя.

 Над 2000 жени работят в четирите дружества на столичния транспорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама