Пресякоха кръговото на Е-79 край Кочериново

11:50, 28 фев 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първото кръгово кръстовище в страната, прорязано през средата, вече е факт на ГП Е-79 край град Кочериново, поредният ремонт тук е завършен, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Кръговото кръстовище между ГП Е-79 и отбивки за АМ "Струма" и Рилския манастир бе пуснато през есента на миналата година. Сега от Агенция „Пътна инфраструктура” се сетиха, че през него не могат да преминават извънгабаритни товари с 32-метрови греди за мостовете на изграждащия се ЛОТ 3.3. на АМ "Струма" между Кресна и Сандански, което наложи прорязването му през средата.

Заради кръговото кръстовище извънгабаритният товар няма как да премине през полукръга. В самия кръг, в средата на който е поставен пилон с националния трибагреник, с разноцветни камъчета в бяло, зелено и червено, бе изобразен кръст, който също е разсечен.

Новото кръгово бе пуснато в експлоатация на 22 септември м.г. Изграждането му се наложи заради многото катастрофи тук, тъй като завиващите към АМ „Струма” трябваше да правят ляв завой при само една пътна лента.

От двете страни на временния път са поставени бариери, които ще пропускат единствено извънгабаритните товари, пътуващи за ЛОТ 3.3 от АМ „Струма“.

След завършването на строителството на отсечката Кресна – Сандански от АМ „Струма“ през 2018 г., временният път ще бъде премахнат.

Извънгабаритните товари ще започнат да се пропускат по бетоновия път след 6 март т. г. Те ще преминават от 9 ч. до 16 ч. през делнични дни, когато трафикът е по-малък, поясниха от АПИ.

При навлизането на влекач сигналисти за кратко ще спират движението през кръговото кръстовище.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама