В Балчик връчват отличията „Общественик на годината”

07:44, 25 фев 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За осма поредна година председателят на Общинския съвет в Балчик Илиян Станоев, кметът Николай Ангелов и главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” Маруся Костова ще връчат  днес награди на обществено активните личности на Община Балчик, които са с най-големи заслуги през 2016 година.

Много учители и училищни директори, преподаватели, читалищни дейци на културата и изкуството, на науката, на спорта, десетки хора – от обикновеното непознато семейство - до върховете на местната администрация, всекидневно полагат огромни усилия, някои дори и не го осъзнават, в себеотрицанието и саможертвата си да бъдат на високо ниво сред съгражданите си, за техен пример и подражание.

Общественият живот на един малък, но събуден град, не може да се движи без интелекта, знанията и труда на всички Вас, които будите балчишката общественост и цялата ни нация за един по-добър и по-смислен живот, за опазване на постиженията на българската и световна култура, история и спорт, за предаването им в едни надеждни ръце на творци, които са осъзнали смисъла на човешкия живот да се гради, да се твори и да се прави добро.

Тази година номинираните са: 

Атанас  Жечев - земеделски производител, общински съветник, бивш председател на Общински съвет – Балчик1 подпомагащ фестивали, форуми и клубната  дейност на територията на община Балчик. Номиниран е и Стоян Георгиев.  Като председател на морски клуб - Балчик - с отлично представяне на трансатлантическото състезание arc-2016; общински съветник; земеделски производител; подпомагащ фестивали, форуми и клубната  дейност на територията на общината.

Номинация има за Екатерина Димова - състезател по лека атлетика на СКЛА "Черно море 2005", Балчик.

С много национални и международни отличия, за прослава на родния град и България, са: Румяна Калчева - дългогодишна хористка в СХ "Черноморски звуци" - Балчик, в състава за популярни песни; с достойно дълъг трудов стаж като главен библиотекар на общината.Номинирани са национална състезателка по морски спортен многобой в Морски Клуб – Балчик.

Ще бъде наградена Софка Кръстева - художествен ръководител и основател на народен хор "Текенски напеви" с. Оброчище, който чества 15 години от създаването си; дългогодишен учител по изобразително изкуство; с активна пенсионерска дейност в с. Оброчище.

Семейство Станка и Пенчо Тачеви - дългогодишен стаж като служители и ръководители в община Балчик, активисти и инициатори на различни масови мероприятия.

Номинирани са също семейство Атанаска и Димитър Господинови. С дългогодишен стаж в сферата на медицината и банковото дело; ръководещи общински инициативи, читалищни мероприятия в кв."В.Левски" Балчик, Развиващи активна пенсионерска дейност.

Инна Иванова предлага за най-активен спортист на клуб „Фуриозо” с треньор Никола Андонов ,председател

И основател от 2008 г. На клуб "фуриозо" Балчик за кикбокс и муай тай; с достойни награди от национални и международни състезания; с изявена треньорска и педагогическа дейност в клуба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама