Мъж от Тервел ощетил с близо 34 хиляди лева управляваната от него фирма

16:42, 24 фев 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

53-годишeн мъж от Тервел отива на съд за това, че е сключвал неизгодни сделки и така е причинил щети за 33 600 лева на управлявано от него дружество във Варна, съобщи Апелативната прокуратура.

Обвинението в морската столица предаде Любомир Кр. на съда. Обвинението срещу 53-годишния мъж от Тервел е, че е сключил две неизгодни сделки и така е причинил значителни вреди на дружеството си в размер на 33 600 лева.

До неизгодните сделки се стигнало, след като между двамата управители на „Еффект“ ООД настъпил разрив в отношенията. Стигнало се до прекратяване на правомощията на подсъдимия Любомир Кр. в дружеството и решение то да се ръководи само от един управител – Т.Д.

Отстраненият тервелчанин оспорил действията на другия управител в съда и решенията на общото събрание били отменени като незаконосъобразни. Съдът възстановил подсъдимия като управител. Престъплението е извършено при пряк умисъл.

Любомир Кр. е признат за виновен за извършване и на друго престъпление, извършено по идентичен начин. Присъдата му не е влязла в законна сила, но със сключената друга неизгодна сделка той също е ощетил „Еффект“ ООД. Ако бъде признат за виновен за сключения неизгоден договор за наем и последвалата спогодба, той може да получи наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода, както и да бъде лишен от право да заема определена държавна или обществена длъжност.

Предстои делото срещу 53-годишния управител да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама