Организират Ден на отворени врати в детските градини в Добрич

15:36, 24 фев 17 25 1081 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ден на отворените e обявен за 27 и 28 февруари за всички детски градини в Добрич.

Инициативата е на Община Добрич и е във връзка с новите правила за електронен прием на децата в общинските детски градини. Те влязоха в сила от 17 януари тази година, като самата кампания за приемане на децата в детските заведения ще стартира от 9 март.

В двата дни на отворени врати желаещите да посетят детските заведения могат да го направят от 9.30  до 11.30  часа и от 16.00 до 18.00 часа. Родителите ще имат възможност да се запознаят на място с условията, които предлагат детските градини за обучение и възпитание на техните деца.

Те ще могат да разговарят и с колективите на предучилищни заведения, които включват учители, възпитатели и помощен персонал.

Тази година за първи път Община Добрич въвежда електронен прием на деца в общинските детски градини. Системата ще бъде отворена за регистрация и редакция на заявления от 10:01 часа на 9 март до 30 април.

Процедурата по прием на деца в детските градини се извършва чрез системата на страницата за електронен прием. Пак там, преди всяко класиране, ще се публикува и информация за свободните места за всяка възрастова група.

Класирането се осъществява на база на точкова система, според събраните от всяко дете точки в низходящ ред, съгласно няколко критерия. С по-голяма тежест са близостта на детската градина до дома на семейството, деца – сираци или полусираци, близнаци, тризнаци и повече. Другите критерии са родителите да работят, деца на студенти, деца със СОП или степен на инвалидност над 50%, многодетни семейства. Деца, чиито братя или сестри са в същото детско заведение и др.

Всяко дете има право на един активен входящ номер за участие в класиране за прием в детска градина. Детските заведения, за които кандидатства детето, се подреждат по желание за прием, като класирането става от първо към последно заявено желание. В заявлението за прием заявителят избира задължително не повече от  3 (три) детски градини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама