Кметът на Стара Загора с приз за заслуги в баскетбола

14:59, 24 фев 17 / Спорт 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската федерация по баскетбол връчи Кристален приз на кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Той му се дава  в израз на признателност за оказаната подкрепа в развитието и популяризирането на българския баскетбол.

Официалното награждаване се състоя по време на срещата на „Берое”  с отбора на македонския „Фени“ (Кавадарци) в група С на Балканската лига.

„Това, което Община Стара Загора прави за спорта и в частност за баскетбола, не би могло да се случи и не бихме спечелили тази прекрасна купа, ако нямахме такъв треньор, какъвто е Любо Минчев, такива баскетболисти, като тези момчета и една прекрасна и вярна публика като Вас. Всички Вие бяхте една неизменна част от шампионския поход за спечелването на тази купа. От сърце благодаря на всички Вас за това, което правите за спорта и за тази прекрасна спортна публика!“, каза ресорният зам.-кмет Красимира Чахова, която прие наградата. 

Треньорът на „Берое” Любо Минчев пък получи награда за треньор №1 през 2016. Той остана спокоен въпреки загубата на берийци, кито отстъпиха само с две точки на гостите от „Фени”. Поражението бе първо за отбора в този турнир през 2017 г. Въпреки загубата „Берое” остава на първо място в класирането на група С и се класира директно за полуфиналите за втора поредна година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама