Определиха места за предизборна агитация в Пловдив

13:50, 24 фев 17 / Политика 25 366 Шрифт:
Автор:

Със заповед на кмета на община Пловдив са определени временни места по райони за поставяне на агитационни материали по време на предизборната кампания за изборите за народни представители, насрочени за 26 март.

Местата за поставяне на агитационни материали в район „Централен”, район „Източен”, на територията на район „Западен”, в район „Северен”, район „Южен” и район „Тракия”.

В съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс се забранява унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден.

Не е разрешено използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация, а също така и използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. Забранено е поставянето на агитационни материали на сгради, огради и витрини – без изричното разрешение на собственика или управителя на имота.

В седем дневен срок след изборния ден партиите, коалициите и инициативните комитети следва да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама