Председателят на общинския съвет в Плевен внесе отчет за второто полугодие на 2016-та

11:29, 24 фев 17 25 464 Шрифт:
Автор:

За периода от юли до декември 2016 г. общинският съвет в Плевен е провел общо 8 заседания, на които е приел  199 решения. Отчетът за работата на общинския съвет за второто полугодие на миналата година представи на сесията днес председателят на общинския съвет Мартин Митев.
Обсъдените предложения през отчетените месеци са 196. От тях  158 са внесени от кмета , 7 от председателя на общинския съвет, от постоянните комисии – 19, а общински съветници са вносители на 12 предложения, посочи Мартин Митев. За периода има и внесени 5 питания,  приети са и 5 нови наредби, уточни той. Това са  наредбите за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственостр; за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини; за изграждане на елементите на техническата инфраструктура; за финансово подпомагане на спортните клубове и за условията и реда за вписване на данни в регистъра на общинските детски градини и центрове за подкрепа на личностно развитие на територията на община Плевен.

 През отчетния период общинският съвет е  одобрил участието на общината в пет проекта, гласувал е 33 решения за продажба и отдаване под наем на имоти общинска собственост, 10 за дейността на търговските дружества с общинско участие, 2 решения за опрощаване на несъбираеми задължения към държавата, 8 за предоставяне на еднократна финансова помощ и 5 решения за внасяне на предложения до МС за отпускане на персонални пенсии.

За посочените шест месеца Плевенската районна прокуратура не е протестирала и не е искала отмяна или изменение на незаконосъобразни актове на общинския съвет и не е спирала изпълнението на такива актове. Отлагателно вето от кмета върху приети от общинския съвет решения е било наложено по 4 решения, върнатите за ново обсъждане от областния управител на Плевен решения са две.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама