Над 1.5 млн. лв. са приходите от наем на земя в Община Добричка

19:39, 23 фев 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приходите на Община Добричка от управление и разпореждане с общинската собственост през миналата година възлизат на 2 013 315 лева с ДДС. Постъпили са с 26 на сто повече от планираните за годината средства. Това се посочва в отчета за изпълнение на програмата за управление и разпореждане с общинските имоти. Днес той бе внесен за обсъждане от кмета инж. Тошко Петков на заседанието на Общинския съвет.

Според отчета, най-големи са приходите от наем на земеделски земи и дворни места. В резултат на сключените договори постъпленията са 1 576 437 лева. От отчета става ясно, че през м. г. са проведени 60 търга за отдаване под наем на урегулирани поземлени имоти, земеделски земи, орехи и терени, както и продажба на общински имоти.

Приходите по договорите за ползване на полските пътища, подписани за стопанските 2015/ 2016 и 2016/ 2017 години, са в размер на 127 393 лева. Получените приходи от отдаване под наем за индивидуално ползване на пасища, мери и ливади по договори от 2015 и 2016 година са 136 254 лева. В резултат на проведени търгове за продажба на поземлени имоти и сгради са извършени продажби на седем сгради за 96 554 лева. В отчета се припомня, че през юли в Общинската администрация бе внедрен нов програмен продукт, който дава възможност да се четат графичните файлове на Картата за възстановена собственост и Кадастралните карти. Благодарение на него служителите в направление Общинска собственост по-бързо и по-ефективно могат да извършват проверки в землищата на седем села.

При тях е установено ползване на части от имоти общинска собственост от лица, които нямат това право. Констатирано е и обработване на части от 28 пасища и един полски път. Издадени са наказателни постановления, събраните глоби и санкции са в размер на 15 487 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама