Бурята „Дорис” взе жертва във Великобритания

17:15, 23 фев 17 / Свят 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един човек загина в английския град Вулвърхемптън, графство Уест Мидлъндс при разразилата се буря „Дорис”, съпроводена със силни пориви на вятъра и валежи, съобщи агенция „Прес асосиейшън". Това информират ТАСС и РИА-Новости, цитира БГНЕС.

Част от паднал покрив причинил тежки травми по главата на преминаваща жена, която починала на място. След трагичния инцидент движението в централната част а града е спряно, а на пешеходците се препоръчва да останат у дома си.

Най-силно пострадала от стихията е Шотландия, предаде Би Би Си. Шотландска магистрала станала непроходима заради снега и много водачи изоставили колите си на пътя.Синоптиците предупреждават, че в Шотландия ще натрупа 20-30 см. сняг.

Поривите на вятъра достигат до 42 м/сек. Това стана причина за отмяна и закъснение на полети и влакове в цяла Великобритания. Близо 3 500 домакинства останаха без електричество.

В английските графства Чешър и Линкълншър на тъмно останаха около 1 500 домове.

„Тежките метеорологични условия са най-силно изразени в северна и източна Англия, в северен Уелс, в централна Англия. В северна Шотландия падна и сняг”, съобщава Би Би Си.

В Северна Ирландия около 8000 домакинства също са без електричество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама