Рупърт Евърет е специалният гост на „София филм фест“

16:04, 23 фев 17 / Култура 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Причината британският актьор да стъпи на родна земя е предстоящата на 19 март в столичното кино „Люмиер“ премиера на филма „Алмира“ на режисьора Хю Хъдсън. С прожекцията ще бъде закрито 21-то издание на „София филм фест“.

Това съобщават организаторите, допълвайки, че преди официалното откриване на фестивала на 9-ти март, в Дома на киното още от началото на месец март ще има предварителна програма. В рамките на нея ще бъде връчена и Специалната награда на „София филм фест“. Тази година тя е за актрисата Гинка Станчева. Ще бъде излъчен и специален документален филм за нея „Призвание актриса“. Награда ще получи на сценаристката на филма – журналистката Олга Маркова.

В афиша на тазгодишния фестивал фигурират заглавията на повече от 150 пълнометражни, игрални и документални филма, между които зрителите могат да избират.

Фокусът на предстоящото издание ще бъде върху филмите от Белгия, затова и откриването ще е с премиерата на „Белгийският крал“. Филмът е копродукция между Белгия, Холандия и България. Важно е също да се отбележи, че филмът е заснет почти изцяло в нашата страна и в него играят и български актьори.

Официалната церемония по награждаването на най-добрите филми ще бъде на 18 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама