Фандъкова за скъпото билетче: Не можем да пестим средства като съкращаваме линии

13:52, 23 фев 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кметът на София Йорданка Фандъкова не приема част от мотивите на Административния съд, който отхвърли като незаконно поскъпването на билета за градски транспорт от 1 лева на 1.60 лева. Мнозинството в общинския съвет вече заяви, че ще обжалва решението на съда. От групата на БСП пък призоваха за здрав разум и да не се отива към обжалване на решението на съда.  

"Част от мотивите на съда, които прочетохме, са за това, че хората не могат да купуват дългосрочни карти. Но откакто е взето решението за новата цена, масово се купуват различни видове карти и то преференциални. Хората искат да пътуват по-евтино и по-комфортно в нови превозни средства. По-евтино това може да стане с карти", каза Йорданка Фандъкова на брифинг пред сградата на общината, където бяха излезли общинските съветници и медиите заради сигнал за бомба в сградата. .   

Кметът подчерта, че има увеличение на продажбите на някои видове карти 2 пъти, а годишните, които са намалени наполовина, се радват на силен интерес от  пътуващите. 

На въпроса ако и на втора инстанция съдът обяви цената от 1,60 лева за незаконна, ще има ли обезщетение за гражданите, столичният кмет отговори:

"Всеки жест струва пари. В мотивите на съда се казва, че за да се намалят разходите, може да се намалят и съкратят линии на градския транспорт. Ние не можем да си позволим да се съкратят линии, защото по всяка линия се возят хора. Дори тя да не е печеливша, дори по нея да се возят много малко хора, ние сме длъжни да осигурим този транспорт".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама