Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017

13:20, 23 фев 17 / Любопитно 25 424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

83 вина бяха отличени от международната комисия на „Винария  2017“ с медали. 50 от тях станаха носители на златни отличия. „В надпреварата в международния конкурс за вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се включиха повече винопроизводители в сравнение с миналата година от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция“, каза председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев. Напитките бяха оценявани от 24-членно жури, 15 от които са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на Националната лозаро-винарска камара в организацията на конкурса.

За първи път бе присъдена награда „Препоръчано вино от местен сорт“. „Тази година в международния конкурс за вина, ракии и винено бренди решихме да подкрепим местните сортове вина, за да ги наложим на чуждестранните пазари“, каза председателят на Съюза на енолозите в България Станимир Стоянов.  Присъдена бе и специална награда на инж. Коста Костов за 50-годишния му принос в развитието на лозаро-винарския сектор.

По традиция студенти от специалностите „Технология на виното“ и „Технология на ферментационните продукти“ на Университета по хранителни технологии положиха Дионисиева клетва за встъпване в лозаро-винарския бранш и получиха специален диплом от Националната лозаро-винарска камара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама