12 години лишаване от свобода за Васил Петров заради блудство и убийство

12:10, 23 фев 17 25 426 Шрифт:
Автор:

Окръжният съд в Пловдив осъди подсъдимия Васил Петров на 12 години при първоначален строг режим.  Той беше признат за виновен в това, че на 18.02.2009 година в  пловдивското Първенец е убил 85-годишната Дияна Андонова по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост. За престъплението му беше наложено наказание от 12 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим.

Васил Петров беше признат за виновен и за това, че преди убийството е изнасилил възрастната жена. По конкретното обвинение магистратите му наложиха 2 години и 8 месеца лишаване от свобода.  Според изискванията на закона присъдите се обединяват, по тази причина общото наказание  на Петров ще бъде 12 години затвор.

Припомняме, че през 2009 година в село Първенец беше намерена изнасилена и убита 85-годишната Диана Андонова. Усилената работа на разследващите, многобройните разпити и огледи водят до задънена улица. През годините случаят не е затворен, но извършителят не е открит. Петров беше задържан 7 години след първия случай след сигнал за блудство с 87-годишна жена също от село Първенец. Глухонемият Петров беше арестуван началото на месец септември 2016 година.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Пловдив в 15-дневен срок от днес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама