Конкурс за млади хора: Ако сте съветник на новия Генерален секретар на ООН, кой световен проблем ще му предложите да реши първо?

11:47, 23 фев 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 46-ти пореден път Всемирният пощенски съюз (ВПС) и ЮНЕСКО провеждат международния епистоларен конкурс за млади хора, чрез който се допитват до тях по актуални обществено значими въпроси от световен мащаб. Като част от структурата на ВПС, български пощи стартира националния етап на състезанието. Темата тази година е: “Ако сте съветник на новия Генерален секретар на ООН, кой световен проблем ще му предложите да реши първо и какви действия да предприеме за това?“ Въпросът е отправен до учениците на възраст до 15 години, а своите отговори и разсъждения по темата, те трябва да изложат под формата на писмо до приятел или известна личност, което да е не по-дълго от 1000 думи. Писмата следва да бъдат изпратени на адрес: „Български пощи” ЕАД, ул. „Акад. „Стефан Младенов” 1, бл. 31, 1700 София, а крайният срок е 31март 2017 г.

От „Български пощи“ допълват, че най-доброто национално писмо ще бъде изпратено за участие в международната надпревара. Големият победител пък ще стане ясен на 9-ти октомври, когато се отбелязва Световният ден на пощата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама