Общински съвет Русе отново не избра омбудсман

11:33, 23 фев 17 25 821 Шрифт:
Автор:

На днешното си заседание Общински съвет - Русе изслуша и гласува предложенията за обществен посредник - омбудсман, на община Русе. И този път обаче никой от кандидатите не успя да събере мнозинство от две трети. 

До изслушване бяха допуснати 4 човека, като предварително Ирина Матева-Кънчева обяви, че се оттегля от процедурата, а Здравко Паскалиев не присъства на заседанието. По три минути за изказване имаха останалите двама кандидати Йордан Борисов и Юри Георгиев. 

Йордан Борисов акцентира върху досегашния си опит като омбудсман на община Две могили и Иваново, както и върху ежедневната си работа с хората и техните проблеми. Той пое ангажимент, ако бъде избран, да работи за доброто и прозрачно управление на Общината, да взема участие в работата на Общински съвет, и да поддържа тесни контакти с Националния омбудсман Мая Манолова. 

Юри Георгиев се фокусира върху богатия си юридически опит, и постави като бъдещ акцент на работата си като омбудсман екологичните проблеми на град Русе. 

В крайна сметка разпределението на гласовете бе както следва:

Йордан Борисов: 18 "За", 7 "Против" и 19 "Въздържал се"

Юри Георгиев: 17 "За", 5 "Против" и 23 "Въздържал се"

При положение че и днес не бе избран обществен посредник, процедурата е възможно да бъде повторена след месец, коментираха общинари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама