Четиримата най-богати индонезийци по-богати от най-бедните 100 млн. в страната

10:03, 23 фев 17 / Свят 25 698 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четиримата най-богати индонезийци са по-богати от 100-те милиона най-бедни жители на страната, сочат резултатите от изследване на Oxfam, установило какъв голям брой индонезийци са останали извън бума на икономиката, предаде БГНЕС.

От Oxfam констатират, че президентът Джоко Уидодо не е изпълнил обещанията си за борба с неравенството и призоват правителството спешно да увеличи разходите за социални услуги и да направи така, че корпорации и богатите да плащат повече данъци.

Индонезия се радва на икономически бум, който намали броя на хората, живеещи в крайна бедност, но пропастта между богати и бедни се е увеличи по-бързо, отколкото във всяка друга държава в Югоизточна Азия през последните 20 години, се казва в изследването на Oxfam."Ползите от растежа не са разпределени еднакво и милиони останаха извън това." Направено е и заключението, че разширяването на пропастта между богати и бедни представлява сериозна заплаха за благоденствието в Индонезия.

През 2016 г. богатството на четиримата най-богати индонезийци, всичките мъже, представлява 25 млрд. долара. Това е повече от активите, притежавани от 100-те най-бедни сред 255-милионното население на страната. Сред най-богатите хора в Индонезия са трима тютюневи магнати - братята Майкъл и Буди Хартоно и Сусило Уоноуиджойо.

През януари правителството постави началото на амбициозна програма за намаляване на неравенството, в която са включени мерки за подпомагане на бедните фермери и рибари, подобряване на данъчната система и осигуряване на повече възможности за професионално обучение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама