Представят романа на Божана Апостолова „Нощта е също слънце” в РБ „Сава Доброплодни”

08:10, 23 фев 17 / Култура 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен тази вечер ще бъде представен романът на Божана Апостолова „Нощта е също слънце”/2017/. Само две седмици след излизането си на книжния пазар изданието вече е в Топ 10 на най – четените и продавани книги на съвременни български автори.

В романа се представя една вълнуваща любовна история. Вълнуваща, защото в известен смисъл е изключителна, макар героите да са привидно стандартни – талантлив художник и гимназиална учителка по руски език и литература. Но Тя и Той, изправени на ръба на своя нестандартен личен проблем, ще трябва да се справят не само с мрака в личния си живот, но и с хаоса на едно трудно време – времето на прехода, което ненатрапчиво се превръща в третия главен герой. Как да останем човеци, как да опазим достойнството си, доколко съдбата има власт над нас, кое е най-важното в живота ни – все въпроси, които авторката не просто маркира, а талантливо „разисква“ с нас върху 186-те страници на тази книга. И отговорът е винаги един: любовта. 

Божана Апостолова – Пейкова е родена на 9 май 1945 г. Завършва Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Велико Търново. Собственик е на Полиграфически комплекс, Издателска къща „Жанет 45“, студио „Стандарт” и управител на фондация „Изкуство без граница”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама