Граждани предлагат нова организация за подобряване на движението на Кръговото кръстовище в центъра на Русе

06:50, 23 фев 17 25 853 Шрифт:
Автор:

Група граждани се е свързала с Иво Пазарджиев с конкретни предложения за промени в организацията на движението по кръговото кръстовище между бул. "Липник", бул. "Цар Освободител" и бул. "Скобелев", съобщи общинският съветник от "ВМРО, Патриотите и Глас народен".

Той от своя страна е внесъл искане до кмета на Русе Пламен Стоилов по темата чрез председателя на Общински съвет чл.-кор проф. Христо Белоев. 

 "Така създадената организация на движение в частта "пътна маркировка", предизвиква редица неудобства и създава реална опасност от предизвикване на ПТП в местата на напускане на кръговото движение във всичките му клонове. Непрекъснатата двойна линия за осигуряване на бързо отливане на десните завои е основната причина за създаването на конфликтно ситуации при напускането на кръга, тъй като отнема голяма част от уличното платно", смятат гражданите.

Те откриват и "крещящо противоречие" между поставените на всички входове на кръговото кръстовище знаци - "Пропусни движещите се по пътя с предимство".

Във връзка с това те предлагат три основни промени в организацията на движение в района. Първата е да отпадне непрекъснатата двойна линия за десен завой и в четирите клона на и да бъде възстановена старата маркировка. Гражданите смятат също, че би помогнало и корогирането на хоризонталната сигнализация преди и в кръга. Те предлагат също отадалечаване на автобусните спирки на по-голямо разстояние от изходите на кръговото кръстовище, за да бъде използвана по-ефективно дясната лента.

В тази връзка Пазарджиев предлага тези идеи да бъдат разгледани по време на следващото заседание на Комисията по организация и безопасност на движението.

Припомняме, че Кръговото кръстовище между бул. "Липник", бул. "Цар Освободител" и бул. "Скобелев" бе ремонтирано и обновено по мащабен 30-милионен европроект, включващ още свързване на квартал "Родина" с бул. "Липник" с "пробива Кауфланд", изграждане на 14 км велоалеи, въвеждане на електронна система за таксуване на пътници в градския транспорт, оформяне на бус ленти по бул. "Цар Освободител", изграждане на нови улици и подобряване на трафика и в квартал "Чародейка" и др.

Движението по Кръговото кръстовище бе възобновено в края на 2015 г. след няколко месеца прекъсване заради ремонтните дейности. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама