Държавният секретар на САЩ пристигна в Мексико, за да намали ескалиращото напрежение

01:47, 23 фев 17 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Целта на посещението му е да намали ескалиращото дипломатическо напрежение между двете държави, което бе породено от политиката на Тръмп в областта на икономиката и имиграцията, съобщават от АФП.

Тръмп предизвика гнева на Мексико с намерението си да построи стена по границата, която да държи далеч от страната му мигрантите, наречени от него "изнасилвачи и престъпници". Той дори се опита да убеди мексиканското правителство да плати за нея. Американският президент заплаши и че ще наложи вето на мексиканския експорт и че ще върне работните места от Мексико обратно в САЩ.

Сега посещението на Тилърсън цели да оправи дипломатическите отношения между двете държави след заканите на Тръмп. Към него ще се присъедини и министърът на националната сигурност на САЩ Дон Кели. Двамата ще се срещнат с президента Енрике Пеня Нието, както и с министрите на външните и вътрешните работи, финансите, националната сигурност и с представители на флота. Темите ще засягат особено граничната сигурност, наркотрафика и законите за насърчаване на сътрудничеството и търговията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама