Атанасов: Сближаването на позициите на БСП и ГЕРБ създава заплаха за националната сигурност

15:22, 21 фев 17 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атанасов посочи, че през миналата седмица Северноатлантическият алианс взе решение да засили своите отбранителни способности в района на Черно море, съобшиха от БГНЕС.

„Това решение има голямо значение и България има пряк интерес, особено на фона на опасността от международен тероризъм и емигрантски натиск върху българската държава”, каза Атанасов, но отбеляза, че новината във връзка с това решение е другаде: бившият премиер Бойко Борисов се похвали, че цяла година е положил неимоверни усилия да не допусне това да се случи. „Нещо повече Бойко Борисов заговори като представител на крайната левица и на Атака. Обяви се за гълъб, а пък тези, които подкрепяли това решение били ястреби”, заяви Атанасов. Той добави, че от Нова република смятат, че сближаването на позициите на БСП и ЕРБ създава заплаха за българската национална сигурност, защото умишленото блокиране на засилването на охраната на НАТО в района на Черно море е на практика създаване на риск от тероризъм и от емигрантски натиск.

„Позицията на Нова Република е, че сигурността в Черно море е основен елемент от българската национална сигурност и основа на програмата ни в тази сфера. Ние смятаме Черноморския басейн и Югоизточната европейска сухопътна граница за най-травматичните райони за европейската сигурност в момента. Затова неведнъж сме призовали и НАТО и ЕС да обърнат много по-голямо внимание на Черноморския басейн. По тази причина смятаме позицията, изразена от колегите от ГЕРБ, както и от множество леви партии за изключително тревожна, опасна за българската национална сигурност”, каза и Радан Кънев.

Те припомниха, че неведнъж предупреждавали за задаващата се коалиция БСП – ГЕРБ. „Приведохме ясни аргументи от миналото, включително прякото признание на Михаил Миков, че първата работа на Борисов след изборите 2014 г. е било да почука на червената врата и да поиска коалиция с БСП. Започнаха да идват обаче и нови доказателства за подготовката на такава коалиция”, отбеляза той. Сред доказателствата, които изброи са: ревизията на Герджиков, която по думите му „покри общите капии на БСП и ГЕРБ”, скрила Румен Овчаров като представител на държавата в Лукойл Нефтохим, скрила и Делян Пеевски. „Сега дойде и най-тревожното доказателство, че ГЕРБ равни външнополитическите си позиции по тези на БСП и Атака, за да може по този начин БСП и ГЕРБ постепенно да изгладят различията си. Или казано по друг начин да гладят чаршафите за общото си легло. Защото се задава политическа сватба. Аз искам да припомня, как Борисов се оплака, че си няма жена и седи в Банкя и гледа сам като куче футбол и как има една тайна госпожица, с която той щял да се свърже след края на държавната работа. Тъй като държавната работа на Борисов очевидно свърши, мисля че е дошъл и моментът, който да разкрие тайната госпожица и нейното име е Корнелия Нинова”, заяви Кънев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама