Първият човек за борба с дискриминацията в Италия подаде оставка заради гей скандал

14:48, 21 фев 17 / Свят 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Напускането на Спано последва разследване на телевизионното предаване „Ле лене“ в неделя, според което Националната служба срещу расовата дискриминация пренасочва фондове за „културни“ асоциации, които организират хомосексуални секс партита. Според италианския в. „Кориере де ла сера“ Националната асоциация срещу сексуална дискриминация (НАСД), която управлява стотици гей клубове“, е получила от службата 55 000 евро през 2016 г.

Разследването на „Ле лене“ е показало как репортер на предаването е получил предложения за сексуални услуги срещу заплащане в три от клубовете на НАСД.

Спано, който отговаря директно за разпределението на средствата, е взел решението си „в знак на уважение“ към работата, която неговите колеги са свършили, посочват от правителството в изявление. По-рано пред друго издание Спано заяви, че оставката му не е признание за вина, въпреки че не можа да обясни защо има регистрация в един от клубовете на асоциацията.

Скандалът доведе и до множество критики от страна на католически и десни организации в страната, някои от които поискаха от министъра, отговарящ за равните възможности, Мария Елена Босчи да представи писмено обяснение пред парламента. Други като лидера на дясната партия „Италиански братя“ Джорджия Мелони призоваха дори за закриването на НАСД.

Въпреки скандала с организацията нейни защитници от ЛГБТ асоциации заявиха, че тя е помагала за справянето с хомофобията и вместо да бъде закривана, трябва отговорните за неправомерното финансиране да върнат предоставените средства.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 DonaldAgeli 21:17, 16 юли 22

Преимущества покупки в интернет-магазине 4К жк-телевизоров в обзоре журлана subscribe.
Узнайте про все тонкости приобретения плазменных панелей и жк телевизоров.
Доставка бытовой техники в Москве и по всей Росии.
Особенности 4К формата ТВ и разрешения экранов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама