" Топлофикация София" вписва обезщетенията за аварията във фактурата

14:22, 21 фев 17 25 517 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Образец на фактура за месец февруари, през който се случи голямата авария с топлоподаването в източните квартали на София, предложи днес изпълнителният директор на "Топлофикация София" Георги Беловски в комисията по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет.  

"Специален ред в нея на първата й страница ще посочва приспаднатата енергия в киловатчаса и нейната левова равностойност и това е нашето предложение за визуализация", обясни Беловски.

Освен фактурата, във входа на всяка сграда, засегната от аварията, ще се постави типово съобщение, в което ще бъдат посочени компонентите, по които е изчислена енергията и обезщетението. То ще съдържа номера на абонатната станция и на топломера, начало и край на аварията, брой дни и количество приспадната енергия, брой енергия за обезщетение и количество енергия за обезщетение.  

Обезщетението е изчислено на базата на потреблението за януари 2017 г, т.е. за най-студения месец не само през този отоплителен сезон, но от 36 години насам.  

Фактурите ще бъдат готови на 15 март, съобщиха още от Топлофикация. Георги Беловски посочи, че обезщетения ще има както за битовите, така и за небитовите абонати в район "София Изток" на дружеството, където има болници, детски градини, училища, посолства. 

Обезщетения ще получат абонатите на кварталите ж.к. ”Младост-1” 1А, 2, 3, 4, ж.к. „Мусагеница“, ж. к. „Дървеница“, ж.к. „Студентски град“, кв. „Витоша“, „Гео Милев”, „Слатина” и „Ситняково”, част от ж. к „Дружба-1” в района на ул. „Искърско шосе“, бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Брюксел“ и блокове №№ 417, 418, 419 в ж.к. „Дружба - 2”, кв. „Редута”, кв. „Иван Асен ІІ”, ж.к. ”Яворов”, кв. „Подуене център”, ж.к. „Лозенец”, ж.к. „Дианабад”, ж.к. „Изток”, ж.к.„Изгрев” за различен брой дни.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама