Димитър Бойчев: Главен ангажимент на Герджиков е да вкара БСП през задната врата във властта

13:42, 21 фев 17 / Политика 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Главният ангажимент, който е поел проф. Огнян Герджиков, е да вкара БСП през задната врата във властта“. Това каза днес пред медиите областният председател на ГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев по повод уволнението на зам.-областния управител Владимир Крумов.

Бойчев определи като специфично освобождаването на Крумов, тъй като три дни преди той да получи заповедта за уволнение, си е депозирал молбата за отпуск поради участие като кандидат народен представител.

„По силата на закона Владимир Крумов има право на тази отпуска и няма да бъде на позицията зам.-областен управител, но въпреки това получава след три дни заповед за уволнение, без мотиви, от страна на служебния премиер Огнян Герджиков. На неговото място е назначен доказан кадър на БСП - Кина Шереметова, която е в пенсионна възраст. Това е доказателство, че се вкарва БСП през задната врата. Това е много фрапиращо и притеснително за нас“, заяви Димитър Бойчев.

От своя страна Владимир Крумов обясни, че е спазил всички разпоредби на главния секретар на Министерски съвет Веселин Даков.

„Моята молба за отпуск е от 16 февруари, регистрацията на нашата листа е на 20-ти същия месец, т.е. до 21-ви февруари, ако спазвам указанията, трябва да си подам молбата за отпуск с удостоверението за регистрация в РИК-Бургас. Аз молбата съм я подал по-рано“, посочи Крумов.

Той също коментира, че един от главните ангажименти на служебния премиер Огнян Герджиков е да направи чистка в администрацията, да има тотален натиск върху нея предвид предстоящите избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама