Започва ремонт на улица „Граф Игнатиев“

12:42, 21 фев 17 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонтът на улица „Граф Игнатиев“ ще започне в средата на тази година и се очаква да приключи до Коледа, това заяви в интервю пред БНТ главният архитект на София – Здравко Здравков. По думите му, ремонтът ще продължи по-дълго, тъй като ще бъдат подменени не само настилките, а и подземната инфраструктура, която е от 1901-1911 година.

Главният архитект на столицата обяви още,че след обновяването ще бъдат въведени по-строги изисквания към цвета на фасадите на сградите, осветлението им и оформянето на магазините в партерните етажи, както и че ще се регламентират местата за улична реклама.

Относно наболелия проблем, свързан с противоречията относно оставането или премахването на емблематичния книжен пазар на площад „Славейков“, Здравков е категоричен, че сергиите в този им вид няма как останат.

След приключването на ремонта на улица „Граф Игнатиев“, през следващата година се планува такъв да бъде извършен и на други централни улици в столицата като „Шишман“, и „Солунска“, както и пространствата около площад „Александър Невски“ и градинката на "Кристал".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама