Водният оператор на Сливен с инвестиции за 600 хиляди лева

12:15, 21 фев 17 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ремонти и обновления по водопроводната и канализационната система на стойност 600 хиляди лева е извършил водния оператор на Сливен миналата година. Целта на изпълнената от „В и К“ – Сливен инвестиционна програма е намаляване на загубите, равномерно разпределение на водните количества по мрежата, подобряване на  управлението и качеството на услугата.

Извършените спешни ремонтни работи по водопроводната мрежа в Сливенска област със смяна на помпени агрегати, хидроизолации, спирателни кранове и клапи, са на стойност 170 000 лева. Други средства, вложени за обновяването на водопроводната система на територията на Сливенска област,възлизат на около 400 000 лева, заяви управителят на „В и К“ – Сливен Севдалин Рашев.

В четирите общини на областта са направени технически подобрения в 36 обекта. Инвестициите са в синхрон с договора на „В и К“ – Сливен с Асоциацията по водоснабдяване на Сливенска област.

Закупени са 4 нови автомобила в помощ на ремонтните дейности в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. За пречиствателната станция за отпадни води на Сливен са доставени въздухопровод и помпен агрегат. Закупени са помпени агрегати за помпените станции в цялата област и е извършен ремонт на въздушните линии към помпените станции на Сливен. В списъка на инвестициите влизат изграждане на нови и подмяна на стари водопроводи и мрежи в Скобелево, Крушаре и Гавраилово, закупени трансформатори, водомери, помпи и кранове за водопроводните мрежи в Сливен, Кермен и селата Ковачите, Чинтулово, Жельо войвода.

В Нова Загора е прокарано допълнително водоснабдяване от помпена станция „Север“, извършена е реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в общинския център и с. Съдиево, подменен е 500 метра външен водопровод в Пет могили. Ремонтиран е въздухопровод на пречиствателната станция за отпадни води на Нова Загора, подменени са арматури и поплаваци на устройствата за регулиране нивото на водоемите на централната система Червенаково.

В Котел е извършена е рехабилитация на карстовите извори. По проект на общината, финансиран от МРРБ, е започнало строителството на пречиствателна станция за питейни води на Котел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама