Борисов: Кирил Ананиев да прави ревизия сам на себе си

13:47, 20 фев 17 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кирил Ананиев трябва да прави ревизия сам на себе си. Това каза бившият премиер Бойко Борисов във връзка с проверките в Министерство на финансите, предаде БГНЕС.

Борисов каза, че сегашният служебен кабинет е кабинет на БСП. Коментира и за какво са изхарчени парите, които са теглени по времето на кабинета „Борисов 2”.

Борисов заяви също, че от 20 години не се е правило нищо - нямало е строителство, а сега всички вини за строителството се концентрират за последните 7 години. Ако бяха правили по една магистрала или мост, нямаше да им се налага на ГЕРБ да правят всичко наведнъж - всички мостове и тунели, добави Борисов.

Със синдикатите Борисов обсъжда икономиката на страната и начините, по които да се повишат доходите на българите. Той заяви също, че в програмата на ГЕРБ е заложен тридетният модел.

Парите са във фискалния резерв. С другите сме разплатили дългове и дефицита и като вземете отчета 2015-2016 г. те прекрасно знаят за какво и защо са харчени, каза Борисов. Той обясни, че парите са харчени за КТБ, за американските централи и др.

Относно решението за засилване на военното присъствие в Черно море, Борисов каза, че всички си спомнят времето, когато е отстоявано да няма военна флотилия в Черно море, а сили на НАТО да идват само, когато има бежанска вълна. Решението от страна на България е било забавено с девет месеца, сега вече сме включени в това.

Помните, когато дойде и румънският президент и работихме по тази тема. Това решение се забавя от 9 месеца, защото страната не се е включила в това. Сега вече има Air policing. Ако си спомняте, тогава се говореше, че си даваме небето, че ще дойдат чужди самолети. Сега вече има флотилия и чужди кораби и всичко това е решено преди няколко дена. Вече в Ново село дойдоха американски войски. Това всичко става под някаква сурдинка, коментира Борисов. В същото време бившият премиер си припомни как заедно с Ненчев е бил привикван в парламента да дава обяснения.

Борисов каза, че е бил съгласен с поредно разполагане и със съвместни учения, „но когато започнем ежедневно да патрулираме с натовски кораби, от там вече реакцията на Русия, Путин и Лавров я видяхте”. “При положение, че има подводници, каква ще е тази тръба за газ и рано или късно знам, че когато самолети и кораби се разминават в, както беше наречено тогава Черно море - локва, могат някъде да се срещнат”, коментира Борисов и допълни, „е, това не е най-добрата гледка за туризма”. Как ще се посрещне това от инвеститорите, попита той. Защо това трябваше да се случи? Кога Air police стана добро решение, попита риторично Борисов.

Той коментира и кандидатурата за нов еврокомисар, като каза, че ако служебният кабинет предложи име, от ГЕРБ нищо не биха могли да направят.

Владислав Горанов заяви, че на призива на Корнелия Нинова за ревизия отговаря така: Не си губете времето, другарко Нинова. Прочетете отчетите за изпълнението на бюджета за 2015 и 2016 г. и ако имате нужния капацитет, ще намерите отговор на всички ваши въпроси, свързани с финансирането на държавния бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама