Търсят нов главен архитект на Пловдив

13:25, 20 фев 17 25 413 Шрифт:
Автор:

Община Пловдив обявява конкурс за главен архитект. Заповедта, която е подписана от кмета Иван Тотев, ще бъде публикувана официално до края на седмицата.

Румен Русев, който беше дългогодишен главен архитект на Пловдив, почина изненадващото на 20 януари. Припомняме, че през последните месеци, с решение на пловдивския апелативен той беше отстранен от заеманата от него длъжност „Главен архитект“ на Община Пловдив. Русев беше един от обвиняемите след опожаряването на тютюневите складове в Пловдив.

"Всички кандидати трябва да изработят концепция, която трябва да касае развитието на Пловдив през последните 6 години и бъдещите проекти на града. Много важно за дейността на бъдещия главен архитект ще е работата по Общия устройствен план, както и обектите, които попадат в програмата "Пловдив 2019" – в частност културните пространства като Тютюневия град и Стария Пловдив", заяви кмета Иван Тотев.

В конкурса, който ще бъде публичен, може да участват и архитекти, които не са от Пловдив. "Желаем по най-прозрачния начин да изберем най-подготвения кандидат", категоричен е Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама