Финансист оглави кандидат-депутатската листа на „Нова република“ в Шумен

12:00, 20 фев 17 / Политика 25 604 Шрифт:
Автор:

Надпартийното дясно обединение „Нова република“ представи кандидат-депутатската си листа за Шумен. Водач е финансовият експерт и икономист Анета Георгиева. Тя е бивш зам.директор на РЗОК в областния център. В момента работи в частния бизнес.

Финансистът от Нови пазар и общински съветник Димитър Милчев е втори в листата. Трети е политологът от Шумен Димитър Железов. На четвърта позиция е адвокатът от Смядово Кръстьо Баев. Включени са и двама представители от община Велики Преслав. Седми е общинският председател на ДСБ в Шумен Васил Тодоров.

„Очакваме Шумен най-после да има един депутат, представител на автентичното дясно“, заяви председателят на „Нова република“ Радан Кънев. Оценката му за шуменската листа е лаконична – балансирана листа, с професионалисти от всички общини на областта.

Според Кънев присъствието на финансист е знак , че ще бъдат разследвани далаверите във властта.Той изрази притеснения, че след изборите се очертава БСП да бъде управляваща партия. И има индикации, че се готви коалиция с партия ГЕРБ.

На въпрос на Topnovini.bg какъв е неговият коментар, че двама бивши министри – на вътрешните работи и на социалната политика са на неизбираеми позиции в листите на ГЕРБ Кънев отговори, че това не е оценка за работата им, а те са жертви на вътрешни войни в партията.

Основният принцип в платформата на „Нова република“, от три части, е „Всекиму според заслугите“.

„Ние искаме всеки български гражданин да бъде оценяван според заслугите си, а не според партийната си книжка както вече 70 години“, обяви лидерът Радан Кънев.

Той смята, че при тези избори гласоподавателите трябва да използват преференциите, защото това означава доверие към хората в листите. Доверието към партиите днес е изчерпано, категоричен бе Кънев. Убеден е, че ще има много народни представители, избрани по пътя на преференциалния вот.

Във всички офиси на обединението в цялата страна ще бъдат събирани подписи под пакта на „Нова република“ за растеж без корупция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама