ВКС решава до месец за Владимира Янева

10:24, 20 фев 17 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният касационен съд (ВКС) ще се произнесе с решение в срок по делото срещу бившия председател на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева. Срокът е едномесечен, съобщи БГНЕС.

Янева получи условна присъда от 1 година с 3 години изпитателен срок от градския съд. Софийският апелативен съд (САС) й наложи и „глоба“ в размер на 1000 лева. На другия подсъдим по делото - бившият началник на дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР Тодор Костадинов, СГС наложи административно наказание – глоба от 3 хиляди лева. Според прокуратурата, Янева е извършила престъпление по служба, а Тодор Костадинов документно престъпление и компютърно престъпление. Бившата председателка на СГС не се явяваше на заседанията пред градския съд, тъй като има право на това. Тя се яви обаче пред по-горната инстанция Софийският апелативен съд (САС), за да даде обяснения, и не дойде на заседанието на Върховния касационен съд (ВКС).

Делото стигна до последната трета инстанция по жалба на адвоката на Янева - Трендафил Трендафилов. С нея се обжалва решението от 10.01.2017 г. на Софийския апелативен съд (САС).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама