Продължава делото срещу директорката на Дом "Таню Войвода" в Асеновград

09:16, 20 фев 17 25 360 Шрифт:
Автор:

Състав на Районен съд-Асеновград продължава заседанието по делото срещу бившата директорка на Дом за деца лишени от родителска грижа „Таню войвода” гр. Асеновград Весела Симеонова. Срещу нея са повдигнати четири обвинения за противозаконно лишаване от свобода.

Според обвинителния акт  в качеството си на длъжностно лице – Директор на Дом за деца лишени от родителска грижа „Таню войвода” гр. Асеновград, противозаконно е лишила от свобода едно непълнолетно и едно малолетно лице и лишаването от свобода е продължило повече от две денонощия, а именно четири денонощия. По данни на прокуратурата в заключването са се включили още двама възпитатели.

Делото се разглежда по реда на „Съкратено съдебно следствие” с разпит на част от свидетелите, посочени от страните. За съдебното заседание са призовани за разпит трите пострадали лица.

Материалите срещу другите двама възпитателите са били отделени в друго производство. Те са се признали за виновни и са осъдени като са сключили споразумение, което е било одобрено от съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама