Съдът ще гледа делото за "удара на века" в Алфа банк

09:15, 20 фев 17 25 632 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Софийски градски съд ще заседава днес по делото срещу Петко Митевски, бивш касиер на „Алфа банк”, който успял да източи от трезора в продължение на около две години над 21 млн. лева.

Според обвинението Митевски лично изнесъл парите в пазарска чанта. Случаят с кражбата на повече от 21 милиона лева стана известен като „удара на века“. Докато касиерът на банката изнасял сумите противозаконно, са проведени няколко вътрешни одита. Те отчели липси, за които Митевски представил съответните документи. 

Според документите липсите били от изпращане на различни суми до офиси на банката в цялата страна. По-късно графологичните експертизи доказват, че документите са фалшифицирани. 

Върху имуществото на Петко Митевски и съпругата му е наложен запор. Още през 2011 година са запорирани лек автомобил BMW X5, джип “Nissan” и имоти, оценени на около 500 000 лева. Част от активите се водят на името на съпругата на Митевски, която официално е била безработна в периода на придобиване. На името на Митевски се водела заплата между 1 500 и 2 000 лева, която не съответствала на стандарта му на живот. 

И досега следа от парите няма. 

Скандалът с липсващите милиони беше публично оповестен едва година и половина след като липсите са установени. Според обвинението Митевски лично изнасял копюрите между 2008 и 2010 година. 

За случая се заговори в общественото пространство през 2011 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама