Огнян Герджиков: Моята амбиция е да прекратя купуването на гласове

09:10, 20 фев 17 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Моя голяма амбиция е да прекратя купуването на гласове по време на изборите. Нагледал съм се на търговия на гласове. Поискал съм информация от ДАНС за купувачите на гласове. Ние искаме да зачеркнем още в зародиш. Иска ми се да се почувства , че тези избори са различни от предишните. Това каза служебният премиер Огнян Герджиков пред Нова телевизия, предаде БГНЕС.

Не трябва да се прави паралел с президентските. Най-много търговия с гласове има при парламентарните избори, каза Герджиков. Той подчерта, че няма намерение да се среща с никой от лидерите на големите партии.

По повод машинното гласуване Герджиков каза, че ЦИК е направила обществената поръка. Ние правим това, което зависи от нас – осигурили сме средства. Герджиков напомни, че е възможно да бъдат оспорени изборите. В този случай Конституционният съд ще се произнесе. Теоритично е възможно, но ако всичко останало е наред, не би трябвало заради машинното гласуване КС да касира изборите, изрази лично мнение Герджиков.

Днес на понеделнишката среща с президента Румен Радев ще бъде обсъден въпросът за българския еврокомисар, анонсира Герджиков. Той даде да се разбере, че този въпрос не е лесен. „Днес с Радев ще обсъдим този въпрос, да претеглим дали да предложим, или не сега български еврокомисар . Има много хора подходящи, много хора им се иска. Въпросът е да се намери точната кандидатура, необходима за България“, каза премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама