В Пловдив обличат 50 бездомници с топли дрехи в студа

12:53, 18 фев 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Якета, обувки и шапки получиха трима възрастни бездомници, които са намерили послон през зимните месеци в чакалнята на ЖП гарата в Пловдив. И тримата, носещи името Георги, благодариха на заместник-кмета на Община Пловдив Георги Титюков.

Инициативата е част от политиката на администрацията от началото на годината за подпомагане на общо 50 бездомни, които да бъдат облечени с топли дрехи в студа.

Мъжете получиха консултация от Веселина Бoтева - директор дирекция "Социална политика" и представители на дирекция „Социално подпомагане“ и попълниха необходимите заявления за издаване на лични документи. След като получат своите лични карти, те ще имат възможност да кандидатстват и да бъдат настанени в старчески дом, както и да получават социална пенсия.

 Заместник-кметът Георги Титюков обеща, че те ще бъдат включени в общинската програма "Топъл обяд", която осигурява храна на 2060 крайно нуждаещи се и социално слаби жители на Пловдив до 30 април.  Доброволци бяха осигурили домашно приготвена храна и допълнително дрехи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама