Областният управител Татяна Петкова участва в среща за организационно-техническата подготовка на изборите

17:39, 17 фев 17 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Oбластният управител на Сливен Татяна Петкова участва в работна среща във връзка с предстоящите избори за народни представители на 26 март. Срещата се проведе в Гранитната зала на Министерския съвет. На нея присъстваха служебният заместник министър-председател по вътрешния ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев и областните управители. Участваха и представители на Администрацията на Министерски съвет и Централната избирателна комисия.

По време на срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с подготовката и повеждането на изборите, разпределението на ангажиментите по осигуряването на изборните книжа и материали, финансирането на разходите и взаимодействието между администрациите и комисиите.

Основните ангажименти и отговорности на областните управители вече са разпространени с писмо на началника на Администрацията на Министерски съвет.

„Апелирах към личния ангажимент на областните управители да положат необходимите усилия в техния си координационен механизъм по отношение на кметовете на населените места и съответните районни избирателни комисии и секционните избирателни комисии“, посочи Янев след срещата и допълни, че за да се гарантира безпроблемно гласуване и отчитане на резултата ще се заложи на по-сериозно обучение на комисиите, включително и с телеконферентни връзки.

Янев уточни още, че за някои непосредствени задачи, като например готовността на помещенията да приемат изборни книжа и необходимостта от тяхната защита, ще има информация в периода 5-8 март. Затова се предвижда още една координационна среща в същия този състав

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама