Назначават 1526 души в СИК Сливен

17:05, 17 фев 17 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Секционната избирателна комисия в с.Зайчаре се закрива, жителите на балканското село ще могат да гласуват на изборите за Народно събрание на 26 март 2017 г. в с.Стара река, съобщи кметът Стефан Радев. По негова покана днес в община Сливен се състояха консултации, за разпределението на съставите на СИК за изборите, с представители на 8 парламентарно представени партии и коалиции. Те бяха запознати предварително с предложенията, направени от кмета за разпределението на членовете и ръководствата на СИК.

С решение от 16 февруари Районната избирателна комисия /РИК/ Сливен определи 13 секции да бъдат с по 5 члена, 30 избирателни секции да бъдат с по 7 члена и 139 избирателни секции с по 9 члена. Общият брой от 1526 членове бяха разпределени в 182 секции /127 в града, 55 в селата/.

„Беше постигнато съгласие относно ръководството, както и числения състав на членовете на комисии, съобразно квотите определени в решението на ЦИК. В конструктивен тон и в дух на разбирателство бяха направени взаимни отстъпки от отделните партии и коалиции. Всички се споразумяха и кметът Радев им благодари за постигнатото съгласие", посочи Валя Радева, секретар на общината.

Разпределението е следното: Партия ГЕРБ – 565, Коалиция БСП лява България /КБСПЛБ/ – 255, партия Движение за права и свободи /ДПС/ – 202,  коалиция Реформаторски блок /РБ/ – 148, Коалиция Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО – 114, за коалиция България без цензура /ББЦ/ – 94, партия АТАКА и коалиция Алтернатива за българско възраждане /АБВ/ по  74 души.

Решено бе до 21 февруари политическите партии и коалиции да представят в община Сливен поименния състав на СИК. До 23 февруари кметът на общината ще направи поименно предложение на РИК за назначаване  на секционните избирателни комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама