Мъжът, обвинен в съучастие в телефонни измами е пуснат под домашен арест

16:20, 17 фев 17 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районната прокуратура в Разград състав на Разградския районен съд взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо Добромир Д. Той е привлечен като обвиняем за измами, извършени при условията на продължавано престъпление и като помагач, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

31-годишният мъж е задържан на 15 февруари в Омуртаг в момент на извършване на друга измама. С постановление на наблюдаващия делото прокурор той е оставен в ареста за срок до 72 часа. Разследващите установили, че Добромир Д. има участие и в още три телефонни измами. Досъдебните производства по тях, водени до момента срещу неизвестен извършител, ще бъдат обединени.

На 18 януари 87-годишна жена от Разград предала на измамника 15 000 лева. С 12 000 лева и златни накити същия ден била измамена и 73-годишна жена в Разград. На 23 януари 41-годишна жена предала 2000 лева и златни накити, а 85-годишна -  3100 лева. Общата стойност на четирите измами, в които Добромир участвал като помагач, е 42 600 лева. Пред разследващите той признал участието си и по четирите случая.

31-годишният мъж е предаден на съд  по обвинителен акт на Районната прокуратура в Разград  за длъжностно присвояване на три лаптопа от хипермаркет „Технополис“ в Разград, извършено в периода 7 октомври – 1 ноември 2016 г. Добромир работел там като помощен работник в склад. Стоките на стойност 2327 лева му били поверени в това му качество да ги пази. До момента щетите от престъплението на Добромир, извършено като работник в склада, не са възстановени. Делото е насрочено за разглеждане на 1 март 2017 г. в Разградския районен съд, посочват от Апелативната прокуратура във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама